Thursday, June 11, 2009

ΔΝΤ: Αναβάθμιση εκτιμήσεων για παγκόσμια ανάπτυξη το 2010

ΔΝΤ: Αναβάθμιση εκτιμήσεων για παγκόσμια ανάπτυξη το 2010


Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010 προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της G8.

Ειδικότερα, ο διεθνής Οργανισμός εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4% το 2010, από 1,9% που είχε εκτιμηθεί αρχικά, χάρη στη θετική επίδραση των μέτρων οικονομικής στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ενημερωτικό σημείωμα του ΔΝΤ ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G8 στην Ιταλία αυτό το σαββατοκύριακο.

Στο σημείωμα, οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2009 παραμένουν αμετάβλητες, με το ΔΝΤ να κάνει λόγο για συρρίκνωση κατά 1,3%, όπως ανέφερε στην έκθεση World Economic Outlook που έδωσε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο.

Ωστόσο στο σημείωμα γίνεται λόγος για καλύτερη απόδοση της οικονομίας των ΗΠΑ το 2009 και για χειρότερη απόδοση της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ τον περασμένο Απρίλιο για συρρίκνωση κατά 2,8% και 4,2% αντίστοιχα.

"Για το 2010, το ΔΝΤ βλέπει περαιτέρω βελτίωση στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με μικρή βελτίωση των προβλέψεων για την Ευρώπη, από τις προβλέψεις του Απριλίου για μηδενική ανάπτυξη και συρρίκνωση κατά 0,4% αντίστοιχα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |