Thursday, June 11, 2009

Συνεχίζει ανοδικά το αργό, στα $72

Συνεχίζει ανοδικά το αργό, στα $72


Ξεπέρασε τα 72 δολάρια η τιμή του αργού μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για τη ζήτηση του πετρελαίου το 2009 και μετά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ.



Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουλίου ενισχύεται κατά 1,51% στα 72,41 δολάρια ανά βαρέλι στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το συμβόλαιο του αργού τύπου brent καταγράφει άνοδο κατά 1,26% στα 71,69 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου.


Η IEA αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου στο σύνολο του 2009. Πρόκειται για την πρώτη ανοδική αναθεώρηση του Οργανισμού σε διάστημα 10 μηνών. Στη έκθεσή της κάνει λόγο για καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία πρώτου τριμήνου στις χώρες- μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ειδικότερα, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τοποθετείται στα 83,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένη κατά 2,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |