Thursday, June 4, 2009

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Βρετανία

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Βρετανία

Παρά το δυσμενές αυτό κλίμα, οι Βρετανοί εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξοι ότι η χώρα θα εξέλθει της χειρότερης οικονομικής κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) το βασικό της επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας πραγματοποιήθηκε με φόντο μια σειρά παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησης Μπράουν και με την παραμονή του Άλιστερ Ντάρλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών να είναι αμφίβολη.

Μάλιστα, η εφημερίδα Guardian κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν να παραιτηθεί, «πριν να είναι πολύ αργά για τους Εργατικούς».

Παρά το δυσμενές αυτό κλίμα, οι Βρετανοί εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξοι ότι η χώρα θα εξέλθει της χειρότερης οικονομικής κρίσης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σχετικός δείκτης της Nationwide Building Society αυξήθηκε σε υψηλά έξι μηνών το Μάιο.

Εν τω μεταξύ, οι τομείς των υπηρεσιών, της μεταποίησης και των κατασκευών βελτιώθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ η Halifax ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές κατοικίας σημείωσαν αύξηση 2,6% - τη μεγαλύτερη από το 2002.

Η ΒοΕ επανέλαβε σήμερα το σχέδιό της για αγορά κρατικών και εταιρικών ομολόγων, ύψους 125 δισ. στερλινών, όπως είχε προεξοφλήσει η αγορά. Αυτός είναι ο τέταρτος μήνας που συνεχίζεται η τύπωση νέου χρήματος.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |