Thursday, June 4, 2009

Κύπρος: Στο 0,7% παρέμεινε ο πληθωρισμός το Μάιο

Κύπρος: Στο 0,7% παρέμεινε ο πληθωρισμός το Μάιο


ΑΘΗΝΑ (Dow Jones)-- Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός της Κύπρου το Μάιο, από 0,7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Σε επίπεδο μήνα, ο ρυθμός πληθωρισμού παρέμεινε στο 0,7% το Μάιο.

“Η μεταβολή αποδίδεται στις αυξήσεις των τιμών συγκεκριμένων φρέσκων φρούτων, πετρελαϊκών προϊόντων, συγκεκριμένων ειδών ένδυσης και νερού”, ανέφερε η υπηρεσία. "Μείωση έχουν καταγράψει οι τιμές συγκεκριμένων φρέσκων λαχανικών, αυτοκινήτων, ηλεκτρισμού και πατάτας”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το μήνα Μάιο, τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση σημείωσαν το σημαντικά σταθμισμένο καλάθι τροφίμων και μη αλκοολούχων (+6,9%), οι τιμές εστιατορίων και ξενοδοχείων (+7,6%) καθώς και οι τιμές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (6,7%).

Στον αντίποδα, οι ευαίσθητες ως προς τα καύσιμα, τιμές μεταφορών υποχώρησαν 9,6% σε ετήσια βάση, οι τιμές ειδών ένδυσης και υπόδυσης μειώθηκαν κατά 3,4%, ενώ μειωμένες κατά 3,3% εμφανίζονται οι τιμές στέγασης, νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κύπρου αυξήθηκε 0,8%.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |