Monday, May 25, 2009

ABN Amro: Ζημιές στο α΄ τρίμηνο, διαχωρίζεται από την RBS

ABN Amro: Ζημιές στο α΄ τρίμηνο, διαχωρίζεται από την RBS


Ζημιογόνο ήταν το α΄ τρίμηνο του έτους για την ABN Amro Holding, που ανήκει στην κοινοπραξία των RBS, Banco Santander και Ολλανδικής κυβέρνησης, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες που απέκτησε από την RBS. Η εταιρεία ανακοίνωσε το διαχωρισμό της από την βρετανική τράπεζα έως τα τέλη του 2009.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ABN Amro ανακοίνωσε ζημιές της τάξης των 886 εκατ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται ζημιές 928 εκατ. ευρώ από δραστηριότητες της RBS που αντισταθμίζονται εν μέρει από κέρδη 87 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τη συμμετοχή του ολλανδικού κράτους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως οι μέτοχοι της καταστρώνουν σχέδιο για το νόμιμο διαχωρισμό της επιχείρησης από τις δραστηριότητες της RBS και τη δημιουργία δύο νόμιμα διαχωρισμένων τραπεζών έως τα τέλη του 2009.

Επιδίωξη της ABN Amro είναι η συγχώνευση με την Fortis Bank Netherlands, στην οποία έχει επίσης συμμετοχή η ολλανδική κυβέρνησης.

Η διοίκηση της ABN Amro ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η τράπεζα εξακολουθεί να έχει καλή χρηματοδότηση και κεφαλαιοποίηση. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier-1 διαμορφώθηκε στο 12,7% στα τέλη Μαρτίου.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |