Wednesday, April 22, 2009

VW: «Βουτιά» 74% στα κέρδη α’ τριμήνου

VW: «Βουτιά» 74% στα κέρδη α’ τριμήνου

Tα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 243 εκατ. ευρώ από 929 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 11% στα 24 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημαντική κάμψη της κερδοφορίας της κατά 74% εμφάνισε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen στο πρώτο τρίμηνο, καθώς η διεθνής κρίση έπληξε τις πωλήσεις στις μονάδες της.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 243 εκατ. ευρώ από 929 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 11% στα 24 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 600 εκατ. ευρώ από την πώληση της μονάδας φορτηγών και λεωφορείων στη Βραζιλία.

Τα λειτουργικά κέρδη του εξεταζόμενου τριμήνου υποχώρησαν στα 312 εκατ. ευρώ από 1,31 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, λειτουργικές ζημίες 328 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση στις αγορές αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ ανάγκασαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, να μειώσει την παραγωγή, τις εργατοώρες και το προσωπικό προσωρινής απασχόλησης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των δημοφιλών αυτοκινήτων Golf και Passat είχε προβλέψει στις 12 Μαρτίου ότι οι παραδόσεις θα μειωθούν φέτος κατά 10%, σε σχέση με το ρεκόρ των 6,23 εκατ. οχημάτων του 2008.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |