Thursday, April 30, 2009

Όχημα εξαγοράς τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων από MIG

Όχημα εξαγοράς τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων από MIG


Μετά και τις συστάσεις των συμβούλων του Ομίλου Marfin Investment Group (Morgan Stanley, Deutsche Bank και UBS) η διοίκηση της MIG πιστεύει ότι ένα όχημα εξαγοράς τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων που προτείνουν οι σύμβουλοι, πρέπει να συγκεντρώσει κεφάλαια, σε πρώτη φάση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική και οικονομική σχέση ανάμεσα στην MIG και το επενδυτικό αυτό όχημα θα προσδιοριστούν με λεπτομέρειες.

Η γνωστοποίηση γίνεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων σχετικά με την προσέλκυση κεφαλαίων ύψους 5 δισ ευρώ προκειμένου να επενδυθούν στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, από την Marfin Investment Group (MIG) επισημαίνεται ότι ο Όμιλος συνεχίζει να πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για έναν οργανισμό με ισχυρή ρευστότητα που έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε ανάλογες επενδύσεις.

Με δεδομένες τις συνθήκες και την αναστάτωση στις αγορές, η Διοίκηση της MIG πιστεύει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων στην τιμή των €5 ανά μετοχή δεν είναι εφικτή ενώ ενδεχόμενη μικρότερη τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της εταιρείας και των επενδύσεών της και επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απομείωση του ποσοστού των υπαρχόντων μετόχων.

Η ακριβής δομή της συναλλαγής, η μορφή του προτεινόμενου οχήματος εξαγορών και η σχέση του με την MIG, θα ανακοινωθούν μετά από αναλυτική αξιολόγηση των κατάλληλων εταιρικών σχημάτων και τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως εξυπακούεται ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι της MIG θα έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στο νέο εταιρικό σχήμα εφόσον αυτό επιτρέπεται από τις εποπτικές αρχές στις οποίες υπάγονται. Η έναρξη λειτουργίας του νέου εταιρικού οχήματος αναμένεται εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |