Thursday, April 30, 2009

H Bull market άρχισε και θα κρατήσει 2-3 χρόνια!

H Bull market άρχισε και θα κρατήσει 2-3 χρόνια!


H bull market των μετοχών έχει ήδη αρχίσει και οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να αυξήσουν και άλλο τα πρόσφατα εντυπωσιακά τους κέρδη, επανέλαβε σήμερα ο κορυφαίος αναλυτής της Fidelity International κ. Anthony Bolton σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV, αυτό που είχε ήδη διατυπώσει πριν μερικές εβδομάδες και που διαβάσατε πρώτοι στο «R», καθώς φαίνεται πως ο αναλυτής είναι πλέον τόσο βέβαιος όσο ποτέ, πως οι αρκούδες έχουν πάρει τον δρόμο της εξόδου από τις αγορές. Οπως δηλώνει οι χαμηλές αποτιμήσεις των μετοχών δείχνουν πως η άνοδος των αγορών που ξεκίνησε τον Μάρτιο, είναι το ξεκίνημα μιας bull market στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, της τεχνολογίας καθώς και οι μετοχές «αξίας»,όπως αυτές του λιανικού εμπορίου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των κατασκευών.

Στην συνέντευξη του είπε χαρακτηριστικά πως «τα πάντα δείχνουν πως η bear market τελείωσε». Σύμφωνα με τον κ. Bolton οι επενδύσεις στα money market funds στις ΗΠΑ έχουν αγγίξει επίπεδα ρεκόρ και αναμένεται να τροφοδοτήσουν μια νέα Bull market στις μετοχές για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Οπως σχολιάζει, οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα bear market rally και αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει ακόμη πιο έντονα πως πρόκειται για bull market και όχι ένα ράλι των αρκούδων.

«Οταν όλοι είναι εξαιρετικά αρνητικοί, τότε είναι θέλω ακόμα πιο έντονα να στοιχηματίσω ενάντια τους», υπογραμμίζει ο κ. Bolton. Εάν περιμένει κανείς τα πράγματα να βελτιωθούν αποφασιστικά, όπως τονίζει, τότε ρισκάρει να χάσει το τρένο της ανόδου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |