Thursday, April 30, 2009

Γενική απεργία αύριο για την Πρωτομαγιά

Γενική απεργία αύριο για την Πρωτομαγιά

Γενική απεργία αύριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, σε μήνυμά της τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η στήριξη, η ενίσχυση και η προώθηση της απασχόλησης και με μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εργασία το υπουργείο Απασχόλησης φιλοδοξεί να καταστεί δύναμη αποτροπής των επιπτώσεων που προκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν οι διοικήσεις των δύο ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα γίνει αύριο στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωριστή εκδήλωση σε μικρή απόσταση οργανώνει το ΠΑΜΕ, με την κεντρική συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά νωρίτερα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις σε 14 σημεία της πρωτεύουσας.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Λεωφορεία και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό θα ακινητοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ ο ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, «οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διαδηλώσουν και θα διαμαρτυρηθούν για τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και θα απαιτήσουν να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση».

Επίσης την αναστολή δρομολογίων για σήμερα, αύριο και το Σάββατο ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Επέρχονται στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών αρκετές μεταβολές για τις οποίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιβατών στον τηλεφωνικό αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους Σταθμούς.

Και χωρίς φορτηγά

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών εν όψει της εξόδου της Πρωτομαγιάς, ανακοίνωσε και η Τροχαία για τις εθνικές οδούς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών θα είναι αυτή που ισχύει πάντα στις διακοπές λόγω εορτών και αργιών.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |