Friday, March 6, 2009

Γερμανία: Θα χρειαστούν εβδομάδες για απόφαση για Opel

Γερμανία: Θα χρειαστούν εβδομάδες για απόφαση για Opel


Θα χρειαστεί να παρέλθουν εβδομάδες προτού καταλήξει σε απόφαση η γερμανική κυβέρνηση για την παροχή βοήθειας στην θυγατρική της General Motors, Opel. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση τόνισε δεν έχει κάνει καμία δέσμευση εκ των προτέρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Karl-Theodor zu Guttenberg, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με στελέχη τόσο της GM, όσο και της Opel.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο zu Guttenberg δήλωσε επίσης πως υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός από εκκρεμή ερωτήματα, που χρήζουν απάντησης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως «μιλάμε για μία διαδικασία που θα χρειαστεί εβδομάδες».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε πως «ήταν μία ανοικτή και εποικοδομητική συζήτηση. Από τη δική μας οπτική γωνία, είναι σαφές πως η General Motors έχει καταλάβει υπάρχει μεγάλος αριθμός υφιστάμενων ερωτημάτων, και από ότι φαίνεται είναι πρόθυμη να μας δώσει τις σχετικές απαντήσεις. Η διοίκηση της θα βρίσκεται σε στενές επαφές τις επόμενες εβδομάδες».

Ο επικεφαλής της GM Europe, Carl-Peter Forster, που παρευρέθηκε στη συνάντηση είπε στους δημοσιογράφους πως οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, ωστόσο δεν θα υπάρξει απάντηση τις επόμενες ημέρες».

«Έχουμε πλήρη γνώση πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σύνθετο ζήτημα που απαιτεί λεπτομερείς απαντήσεις στην Ευρώπη –στο βαθμό που αφορούν την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ».


CAPITAL.GR

No comments:

Share |