Friday, March 6, 2009

Χαμηλότερες αποδόσεις ενοικίων

Χαμηλότερες αποδόσεις ενοικίων



Σε μείωση του ανώτατου ποσοστού ετήσιας αύξησης των ενοικίων σε καταστήματα και οικίες που εμπίπτουν στον Περί Ενοικιοστασίου Νόμο του 1995 προχώρησε η κυβέρνηση με στόχο των μετριασμό των επιπτώσεων που ασκεί η οικονομική κρίση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στο νέο διάταγμα που θα εκδώσει το αρμόδιο Υπουργείο να καθορίζει ως ανώτατο ποσοστό αύξησης των ενοικίων το 8% για τα επόμενα δύο χρόνια αντί του 14% που ίσχυε προηγουμένως.

Την πρόταση κατέθεσε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα κάθε δύο χρόνια να καταθέτει πρόταση για ανανέωση του σχετικού διατάγματος, μια πρακτική που ακολουθείται από το 1983.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Λάζαρος Σαββίδης, το νέο διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Απρίλιο.
Η πρακτική αυτή είπε ακολουθείται από το 1983 σε συγκεκριμένες περιοχές όπως καταστήματα στην πράσινη γραμμή και των εντός των τοιχών Λευκωσίας καθώς και σε τουριστικές περιοχές.

Για τους ίδιους λόγους το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει διάταγμα για ανώτερο ποσοστό αύξησης το 8% αντί 14% και στα ενοίκια καταστημάτων σε δυσπραγούσες περιοχές το οποίο επίσης ισχύει για δύο χρόνια.

Το νέο διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ μετά την 21η Απριλίου οπότε και λήγει το υφιστάμενο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |