Friday, March 6, 2009

Παρατυπίες στη μονάδα της στο Λονδίνο ανακάλυψε η Merrill Lynch

Παρατυπίες στη μονάδα της στο Λονδίνο ανακάλυψε η Merrill Lynch


Η Merrill Lynch & Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε "παρατυπίες" στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τις ασυμφωνίες που εντόπισε σε ορισμένα "trading positions" στη μονάδα της στο Λονδίνο και συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι η Merrill Lynch ενδεχομένως να έχει χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια στην αγορά συναλλάγματος και σε πιστωτικά παράγωγα το περασμένο έτος. Οι ζημιές δεν έγιναν γνωστές μέχρι την εξαγορά της εταιρείας από την Bank of America, αναφέρει η εφημερίδα.

"Ανώτερα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης έχουν εστιάσει στο θέμα και θεωρούν ότι οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις πιθανές απώλειες είναι υπό έλεγχο", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Merrill.

Πριν από τρεις εβδομάδες, στελέχη από την μονάδα διαχείρισης κινδύνων ανακάλυψαν ότι αντικριστής από τον τομέα συναλλάγματος στο Λονδίνο που ανέφερε ότι κατέγραψε κέρδη 120 εκατ. στην πραγματικότητα ενδεχομένως να έχει σημειώσει μεγάλες ζημιές, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι στελέχη της Bank of America.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο trader, Alexis Stenfors, 38 ετών, συνεργάζεται με τις αρχές και την εταιρεία στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ ο ίδιο χαρακτήρισε "παρεξήγηση" το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |