Tuesday, March 24, 2009

Πρόστιμα €60 εκατ. έχει επιβάλλει η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ από το 2006

Πρόστιμα €60 εκατ. έχει επιβάλλει η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ από το 2006



Κρατάει χρόνια αυτή η... διαμάχη. Κάπως έτσι, ολίγον παραστατικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντιπαράθεση μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η σχέση μεταξύ της ανεξάρτητης αρχής και του Οργανισμού που κατέχει δεσπόζουσα σχέση στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά, κλιμακώθηκε επικίνδυνα χθες, έπειτα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του διοικητή του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Νικήτας Αλεξανδρίδης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του διοικητή του ΟΤΕ, από τη Βόννη, ότι η ανεξάρτητη αρχή της Ελλάδας επιθυμεί το λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ, επιβάλλοντας πρόστιμα, τα οποία αθροιστικά ξεπερνούν όλα τα αντίστοιχα πρόστιμα που έχουν επιβάλλει συνολικά στην Ευρώπη οι ανεξάρτητες αρχές, εξαιρουμένης της Πολωνίας.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, η ΕΕΤΤ έχει επιβάλλει στον ΟΤΕ 19 πρόστιμα, συνολικής αξίας 59,1 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 2 πρόστιμα -αξίας 350 χιλιάδων ευρώ- ακυρώθηκαν, καθώς έγιναν δεκτές οι προσφυγές του ΟΤΕ, ενώ σε ακόμα 2 περιπτώσεις υπήρξε μείωση προστίμων.

Σε όλα τα υπόλοιπα, εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, σε άλλα έχει υπάρξει αναστολή της διαδικασίας, ενώ σε άλλα δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση.

Το σύνολο των προστίμων έχει προσβληθεί νομικά από τον ΟΤΕ, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την ΕΕΤΤ– έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα στις Εφορίες 3,8 εκατ. ευρώ.

Πάντως, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2009, η ΕΕΤΤ είχε επιβάλλει, από το 2006, συνολικά πρόστιμα αξίας 79 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ αφορούσαν τον ΟΤΕ.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |