Wednesday, March 11, 2009

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά 2 δις. λιρών της ΒοΕ

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά 2 δις. λιρών της ΒοΕ

Με δημόσια προσφορά ύψους 2 δισ. λιρών ξεκίνησε σήμερα η «ποσοτική χαλάρωση» 75 δισ. λιρών στη Βρετανία, με τις τράπεζες και τους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων να καλούνται να αποφασίσουν ποια κρατικά ομόλογα θα διαθέσουν και σε ποια τιμή. Τα ομόλογα έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο μετά την εξουσιοδότηση της Bank of England από τον υπουργό Οικονομικών, ʼλιστερ Ντάρλινγκ, να εγκαινιάσει την δρομολογήση της πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την έξοδο της χώρας από την ύφεση.

Η σημερινή δημόσια προσφορά θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια: το «μη ανταγωνιστικό στάδιο» και το ανταγωνιστικό στάδιο της «αντίστροφης δημόσιας προσφοράς» στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τράπεζες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά προσφορές στην BoE δηλώνοντας ποια είναι τα επιλέξιμα κρατικά χρεόγραφα που προτίθενται να πωλήσουν και σε ποια τιμή.

Η κεντρική τράπεζα προγραμματίζει και δεύτερη δημόσια προσφορά 2 δισ. λιρών για την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία όμως θα πρέπει να επιβραδύνει το ρυθμό αγορών προκειμένου να επιτύχει το στόχο της. Οι υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής ευελπιστούν ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι εκδότες τίτλων θα χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω κεφάλαια για αγορά άλλων στοιχείων ενεργητικού με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της κυκλοφορίας του χρήματος στη βρετανική οικονομία.


REPORTER.GR

No comments:

Share |