Wednesday, March 11, 2009

Αντιμέτωπος με 150 χρόνια φυλάκισης ο Madoff

Αντιμέτωπος με 150 χρόνια φυλάκισης ο Madoff


Ένοχος για 11 ποινικές κατηγορίες αναμένεται να δηλώσει την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος του Nasdaq και φερόμενος ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης απάτης της Wall Street, Βernard Madoff. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Madoff ζήτησε από το δικαστήριο να παραμείνει ο Ira Sorkin ως συνήγορος του, καθώς είχε προκύψει θέμα για σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Sorkin απαντώντας σε ερώτηση του δικαστή Denny Chin για το “αν ο κ. Madoff θα δηλώσει ένοχος την Πέμπτη” δήλωσε πως “είναι μία εύλογη προσδοκία”.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα, Marc Litt, δήλωσε πως κατά του Madoff έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη, επενδυτική απάτη, ταχυδρομική απάτη, ηλεκτρονική απάτη, τρεις διαφορετικές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, ψευδορκία, υποβολή ψευδών στοιχείων στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εισφοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Madoff βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 150 έτη, ενώ η Εισαγγελία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο διακανονισμού, ασχέτως του αν ο Madoff θα δηλώσει ένοχος ή όχι. Μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο ο Madoff να περάσει τις πόρτες της φυλακής την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος του Nasdaq συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς θεωρείται ύποπτος πως ενορχήστρωσε σχέδιο Ponzi ύψους 50 δισ. δολαρίων και έκτοτε βρίσκεται υπό κατ΄ οίκον περιορισμό.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |