Saturday, February 14, 2009

ΟΑ: Προσφορές από MIG & Swissport

ΟΑ: Προσφορές από MIG & Swissport


Δεσμευτική οικονομική προσφορά για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 45,7 εκατ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκατ. ευρώ κατέθεσε η MIG η οποία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr, ζήτησε αποκλειστικότητα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δεσμευτική οικονομική προσφορά ύψους 44,8 εκατ. ευρώ για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης κατέθεσε η εταιρεία Swissport.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Χατζηδάκη, οι παραπάνω προσφορές μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της ΠΑΝΘΕΟΝ, της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αντιστοιχούν με ποσό 177,2 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, "η κυβέρνηση, αφού έλαβε υπ΄ όψιν:

- τις δεσμευτικές προσφορές των εταιρειών ΜIG και SWISSPORT για την Ολυμπιακή

- τα σχετικά τιμήματα που τις συνοδεύουν και τα οποία ισοδυναμούν με τις αποτιμήσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών

- τα αιτήματα των εταιρειών για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις

- την εισήγηση των επενδυτικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης

- τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου Παρακολούθησης που ορίσθηκε από κοινού από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών (3) εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, χωρίς βεβαίως να προδικάζεται το τελικό τους αποτέλεσμα.

Κατά την περίοδο αυτή, δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξετασθούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων".

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: "η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της MIG που πρώτη απάντησε στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η διϋπουργική επιτροπή, καθώς και της SWISSPORT που ανέβασε την αρχική προσφορά της στα όρια που έθεσε η Κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι μία υγιής αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής".

CAPITAL.GR

No comments:

Share |