Saturday, February 14, 2009

Με υπερταχείες αμαξοστοιχίες η έξοδος των Βρετανών από την ανεργία

Με υπερταχείες αμαξοστοιχίες η έξοδος των Βρετανών από την ανεργία

Περισσότερες από 22.500 θέσεις εργασίας δημιουργούνται ή διατηρούνται στη Βρετανία χάρη στο συμβόλαιο ύψους 7,5 δισ. λιρών που έχει συνάψει η κυβέρνηση με στόχο την αντικατάσταση των ταχειών αμαξοστοιχιών της χώρας και την έγκριση ενός έργου ριζικής αναδιοργάνωσης του πρώην εργοστασίου αυτοκινήτων MG Rover στο Λόνγκμπριτζ.

Η κοινοπραξία Agility Trains θα αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση ενός στόλου «υπερταχειών αμαξοστοιχιών» που θα εξυπηρετούν τις βασικές παράκτιες γραμμές της δυτικής και ανατολικής Βρετανίας –έργο που, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών θα διασφαλίσει και θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.500 θέσεις εργασίας.

Οι πρώτοι συρμοί των «υπερταχειών αμαξοστοιχιών» θα τεθούν στη διάθεση του κοινού το 2013 στη βασική γραμμή της ανατολικής ακτής, ενώ η πλήρη λειτουργία τους αναμένεται το 2015.

«Με την ανακοίνωση αυτή, η κυβέρνηση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της να προβεί σε επενδύσεις, ακόμη και υπό την τρέχουσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, για βελτίωση των δημόσιων υποδομών», τονίζει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζεφ Χουν.

«Τα νέα είναι καλά τόσο για τους κατοίκους των περιοχών όπου θα υλοποιηθούν οι επενδύσεις, λόγω της διασφάλισης και δημιουργίας 12.500 θέσεων εργασίας, όσο και για τους επιβάτες, μετά τα σημαντικά βήματα που προγραμματίζονται με στόχο την αναβάθμιση των μετακινήσεων με τα τρένα», προσθέτει ο Χουν.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |