Friday, January 16, 2009

Bank of America: 138 δισ. δολ. από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Bank of America: 138 δισ. δολ. από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να επενδύσει 20 δισ. δολ. περισσότερα στην Bank of America Corp. και να υποστηρίξει τα περιουσιακά της στοιχεία ύψους 118 δισ. δολ. ώστε να τη βοηθήσει να απορροφήσει την Merrill Lynch & Co. και να αποφύγει την περαιτέρω χρηματοπιστωτική κρίση.

Η κυβέρνηση πήρε αυτήν την απόφαση στο πλαίσιο της υπόσχεσής της για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναφέρεται σε σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, της Federal Reserve και της Federal Deposit Insurance Corp.

Ωρες νωρίτερα η αμερικανική γερουσία ψήφισε υπέρ της διάθεσης ποσού 350 δισ. δολ. από τα ομοσπονδιακά κεφάλαια, το δεύτερο ήμισυ του πακέτου ύψους 700 δισ. δολ. που ενεργοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διοχετεύσει 15 δισ. δολ. στην Bank of America, τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και άλλα 10 δισ. δολ. στη Merrill για να τονώσει τον οργανισμό που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά απέναντι στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι μετοχές της Shares of Bank of America υποχώρησαν χθες 18%, κατά 1,88 δολ., στα 8,32 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της . Υόρκης μετά την υποχώρησή τους στα 7,35 δολ. η μία, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1991.

Η τράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα στις 7 π.μ. ώρα Ν. Υόρκης τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |