Friday, December 12, 2008

Στο χορό των απολύσεων Pfizer, Blackstone, Alcatel, Banco Santander

Στο χορό των απολύσεων Pfizer, Blackstone, Alcatel, Banco Santander

Σε δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας προχωρούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη προσπαθώντας να μειώσουν τις δαπάνες τους εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Πριν από λίγο η Pfizer, η Alacatel- Lucent, η Banco Santander και η Blackstone. Η Pfizer, η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως ανακοίνωσε σήμερα περικοπές 700 θέσεων εργασίας στη Γαλλία μέσα στον επόμενο χρόνο στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Ακόμη, η Blackstone, η μεγαλύτερη εταιρία private-equity παγκοσμίως, σκοπεύει να μειώσει κατά 70 θέσεις το εργατικό δυναμικό της καθώς τα κέρδη της συνεχίζουν να κατρακυλούν. Πρόκειται για το 7% των συνολικά 1.000 θέσεων εργασίας της εταιρίας και οι απολύσεις πρόκειται να πλήξουν κυρίως τους κλάδους της εταιρίας στη Νέα Υόρκη.

Η Alcatel-Lucent με τη σειρά της στοχεύει σε μείωση των δαπανών κατά 1 δις. ευρώ για καθένα από τα επόμενα δύο χρόνια, γεγονός που πρόκειται να επηρεάσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, στα πλαίσια της προσπάθειας του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Ben Verwaayen να μειώσει τις ζημιές της εταιρίας. Να σημειωθεί ότι η Alcatel έχει προχωρήσει συνολικά σε 17.500 απολύσεις από το 2006 οπότε και εξαγόρασε τη Lucent Technologies.


Σε περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και η Banco Santander σε κλάδους της στην Αγγλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

REPORTER.GR

No comments:

Share |