Monday, December 15, 2008

Κλειστό ΧΑΚ και δημόσιες υπηρεσίες

Κλειστό ΧΑΚ και δημόσιες υπηρεσίες


Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω της κηδείας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Σε ανακοίνωση του το ΧΑΚ σημειώνει ότι λόγω της κηδείας τα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά και συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί χρηματιστηριακή συνάντηση και χρηματικός διακανονισμός/ εκκαθάριση χρηματικών συναλλαγών. Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ως απόδοση τιμής προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σήμερα θα λειτουργήσει με πολύ περιορισμένο ωράριο μέχρι τις 10:30 το πρωί προς εξυπηρέτηση του τραπεζικού τομέα και του κοινού.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ημικρατικοί οργανισμοί καθώς και τα σχολεία.

Η κηδεία του κ. Παπαδόπουλου είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Της κηδείας, η οποία θα τελεστεί στην εκκλησία Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο, θα προϊστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.

Σήμερα θα ανοίξει στο Υπουργείο Εξωτερικών βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα υπογράψουν στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Βάσος Λυσσαρίδης και αποχαιρετιστήριους λόγους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, ο Χριστόδουλος Πασιαρδής εκ μέρους των φίλων του αποθανόντος και η Αναστασία Παπαδοπούλου εκ μέρους της οικογένειας.

Στην κηδεία θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καραζαφέρης θα παραστούν επίσης στην κηδεία.

Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Δευτεράς. Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου παρακαλεί όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές στον Ερυθρό Σταυρό, το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας και το Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών Μακάρειου Νοσοκομείου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρία του την Παρασκευή το απόγευμα, κήρυξε τριήμερο δημόσιο πένθος από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια του πένθους οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ όλες οι επίσημες εκδηλώσεις αναβάλλονται, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |