Monday, December 15, 2008

ΔΝΤ: Στα τέλη του 2009 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη

ΔΝΤ: Στα τέλη του 2009 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη


Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2009 ή στις αρχές του 2010, έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Ισπανία, ο Στρος-Καν ανέφερε ότι το ΔΝΤ ενδεχομένως να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2009, εντός του Ιανουαρίου.

«Το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, τα στοιχεία του Ιανουαρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χειρότερα σε σχέση με προηγουμένως», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

«Η πιθανότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης είναι πραγματικά μπροστά μας», υπογράμμισε ο Στρος-Καν, εκτιμώντας πως η επιβραδυμένη ανάπτυξη αναδυομένων χωρών, όπως η Κίνα, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την ύφεση των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ απηύθυνε επίσης έκκληση για μια παγκόσμια πολιτική δημοσιονομικών κινήτρων, που να αντιστοιχεί στο 2% του παγκοσμίου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. «Η πιο επείγουσα ανάγκη είναι να δοθεί μια ώθηση» σε δημοσιονομικό επίπεδο, δήλωσε.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |