Thursday, December 11, 2008

Ατοκα δάνεια σε 875.000 μικρές επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Ατοκα δάνεια σε 875.000 μικρές επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 - 49 εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε ότι το 2009 είναι έτος προκλήσεων και αβεβαιοτήτων τις οποίες έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε. Η πρόκληση, πρόσθεσε, είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βγουν όχι μόνο αλώβητες αλλά και με ενισχυμένη θέση στην αγορά.

Αναφερόμενος εξάλλου στα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο κ.Φώλιας επεσήμανε ότι η ψυχολογία της αγοράς και των καταναλωτών είναι κάτω από το μηδέν και συνέστησε να πέσουν οι τόνοι καθώς χωρίς ψυχολογία δεν μπορεί να δουλέψει η αγορά.

Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 - 49 εργαζόμενους, δηλαδή το 98 % του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και απασχολούν το 74 % του εργατικού δυναμικού.

REPORTER.GR

No comments:

Share |