Friday, October 10, 2008

Yahoo: Νέα πρόταση από μέτοχο μειοψηφίας για εξαγορά από τη Microsoft

Yahoo: Νέα πρόταση από μέτοχο μειοψηφίας για εξαγορά από τη Microsoft


Μία νέα συμφωνία για την πώληση της Yahoo στη Microsoft έναντι 22 δολαρίων ανά μετοχή – ποσό 74% υψηλότερο σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της διαδικτυακής εταιρείας – πρότεινε μικρομέτοχος της Yahoo, όπως μεταδίδει το Reuters.

Βάσει των όρων της πρότασης που κατέθεσε το επενδυτικό fund Mithras Capital, η Microsoft θα πουλήσει το ενεργητικό της Yahoo και τις δραστηριότητες, πλην αυτών της διαδικτυακής αναζήτησης, στην Ασία, θα αντλήσει τρία δισ. δολάρια μέσω περικοπής δαπανών και θα λάβει 2,8 δισ. δολάρια σε φορολογικά επιδόματα.

Οι ανωτέρω όροι τοποθετούν την αξία της εξαγοράς των υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης της Yahoo στα 10,3 δισ. δολάρια.

Η Mithras Capital, η οποία κατέχει 1,9 εκατ. μετοχές ή το 0,14% της Yahoo, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η πρόταση που καταθέτει δίνει στη Microsoft τη δυνατότητα να αποκτήσει τις υπηρεσίες αναζήτησης της Yahoo, έναντι ποσού δύο δισ. δολαρίων χαμηλότερου από την προσφορά του Ιουλίου.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κολοσσών «ναυάγησαν» τον Ιούλιο, όταν η Yahoo απέρριψε την πρόταση της Microsoft για εξαγορά των υπηρεσιών αναζήτησης. Το Μάιο, η Yahoo είχε απορρίψει και προσφορά της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού για την πλήρη εξαγορά της.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |