Thursday, October 9, 2008

Mobius: Έτοιμος για επενδύσεις στις αναδυόμενες

Mobius: Έτοιμος για επενδύσεις στις αναδυόμενες

Ευκαιρίες αγοράς στη Ρωσία, στην Κίνα, στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Τουρκία και στη Νότιο Αφρική, «βλέπει» ο δισεκατομμυριούχος Mark Mobius, δηλώνοντας έτοιμος να αρχίσει τις αγορές. Έχουμε πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που θα πρέπει να προσέξουμε, και θα πρέπει να επιλέξουμε αυτά που βρίσκονται στα πιο χαμηλά επίπεδα, συμβουλεύει ο Mobius, ο οποίος ήδη διατηρεί χαρτοφυλάκιο ύψους 30 δις δολαρίων στις αναδυόμενες αγορές.Αν κοιτάξει κανείς τις αποτιμήσεις, μπορεί να δει ότι υπάρχουν μετοχές, οι οποίες, στον καιρό της μεγάλης απαισιοδοξίας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αν επενδύσουμε σ΄ αυτές, πιστεύω ‘ότι θα είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι σε ένα ή δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια της Ρωσίας, της Κίνας και της Βραζιλίας έχουν υποχωρήσει κατά 49% από την αρχή του έτους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι οι φθηνότερες αγορές από τον Οκτώβριο του 1998.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός δείκτης Micex βρίσκεται κατά 62% χαμηλότερα από την αρχή του έτους, ο κινεζικός δείκτης CSI 300 κατά 63%, και ο δείκτης της Βραζιλίας Bovespa είναι κατά 37%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |