Saturday, October 4, 2008

Fitch: Υποβάθμιση της αξιολόγησης για Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία

Fitch: Υποβάθμιση της αξιολόγησης για Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία

Την πιστοληπτική του αξιολόγηση για τις χώρες της Βαλτικής Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, ενώ παράλληλα διατηρεί τις προοπτικές του σε αρνητικό επίπεδο, επικαλούμενος τα σημερινά ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών των χωρών αυτών.

«Η υποβάθμιση των χωρών της Βαλτικής αντανακλά τον κίνδυνο ότι η επιδείνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας και του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος γενικότερα θα επηρεάσει τα μακροοικονομικά των χωρών της Βαλτικής, δεδομένων των μεγάλων ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών τους που χρηματοδοτούνται από τον τραπεζικό τομέα», αναφέρει ο Εντγουαρντ Πάρκερ, επικεφαλής του τμήματος πιστοληπτικών αξιολογήσεων της Fitch για τις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης.

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι τα σταθερά καθεστώτα συναλλαγματικών ισοτιμιών των χωρών αυτών θα συνεχίσουν να υφίστανται. Οι οικονομίες των τριών αυτών χωρών έχουν επιβραδυνθεί, αν και η κάμψη της δραστηριότητας σε Λετονία και Εσθονία ήταν η μεγαλύτερη, καθώς οι δύο χώρες εισήλθαν σε τεχνητή ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |