Sunday, October 5, 2008

Δέσμευση για στήριξη των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Δέσμευση για στήριξη των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων



Οι τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις-μέλη της Ομάδας των Οκτώ G8 δεσμεύτηκαν επισήμως να υποστηρίξουν τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν δυσκολία, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής για τη χρηματοπιστωτική κρίση που έγινε στο Παρίσι.


Οι τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις-μέλη της G8 ζήτησαν επίσης τη διεξαγωγή μιας διεθνούς διάσκεψης κορυφής το ταχύτερο δυνατόν για να επανεξεταστούν οι κανόνες του οικονομικού καπιταλισμού, πρόσθεσε ο Σαρκοζί.


Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι "στην περίπτωση δημόσιας υποστήριξης μιας τράπεζας που αντιμετωπίζει δυσκολία, κάθε κράτος μέλος" της G4 "δεσμεύεται ώστε να επιβάλονται κυρώσεις στους ιθύνοντες που απέτυχαν".


Ο Σαρκοζί, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, σημείωσε επίσης ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δείχνει προσαρμοστικότητα στην εφαρμογή των κανόνων όσον αφορά την κρατική βοήθεια στις επιχειρήσεις, όπως στις αρχές της ενιαίας αγοράς".


"Η εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης θα πρέπει να ανατανακλά τις εξαιρετικές περιστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε", πρόσθεσε.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |