Saturday, October 4, 2008

Ερευνες για την κατάρρευση των αγορών

Ερευνες για την κατάρρευση των αγορών

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εντείνει τις έρευνες για την κατάρρευση των επενδυτικών τραπεζών και η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στα χρεόγραφα με επιτόκιο πλειστηριασμού.

Ειδικότερα, μία έρευνα εξετάζει, εάν η Lehman Brothers παραπλανούσε τους πελάτες της, ενώ άλλες έρευνες προσπαθούν να διαλευκάνουν εάν ένα πρώην στέλεχος της UBS AG εμπλέκεται σε υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Οι εν λόγω έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί, εάν μεμονωμένα πρόσωπα έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην κατάρρευση των αγορών.

Σημειώνεται, ότι τα ομόλογα με επιτόκιο πλειστηριασμού επιτρέπουν στους επενδυτές να δανείζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά με χαμηλότερο επιτόκιο. Οι έρευνες έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τον Αύγουστο του 2007, όταν τα εν λόγω χρεόγραφα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά.

Ωστόσο στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Wall Street σταμάτησε να στηρίζει τις επενδύσεις στα χρεόγραφα με επιτόκια πλειστηριασμού, με αποτέλεσμα πολλοί συναλλασσόμενοι να μην έχουν πρόσβαση σε επενδύσεις, μέσω των οποίων αντλούσαν ρευστό.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |