Wednesday, October 1, 2008

Γιορτάζεται σήμερα η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Γιορτάζεται σήμερα η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας


Λευκωσία: Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία γιορτάζεται σήμερα η 48η επέτειος της Ανεξαρτησίας και της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το χαιρετισμό της παρέλασης, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί, θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ειδική εξέδρα που έχει τοποθετηθεί στη λεωφόρο Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο.
Τον Πρόεδρο Χριστόφια θα πλαισιώνουν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που θα παρακολουθήσει την παρέλαση εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας.

Ουδόλως θα διαφέρει από την περσινή η σημερινή στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνολική διάρκεια της παρέλασης θα είναι και φέτος όπως και πέρσι μόνο 45 λεπτά. Όσον αφορά τα μέσα που θα επιδειχθούν σε αυτά συγκαταλέγονται τα ελικόπτερα Mi-35 και Γκαζέλ ενώ θα παρελάσουν και άρματα μάχης τύπου Τ-80 και ΑΜΧ-30 καθώς επίσης και τεθωρακισμένα ΒΜΡ3 και Λεωνίδας.
Στα πεζοπόρα τμήματα που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση συγκαταλέγονται η παραδοσιακή διμοιρία με τον εξοπλισμό του 1964, σπουδαστές των παραγωγικών σχολών που φοιτούν στην Ελλάδα, έφεδροι στρατονόμοι και καταδρομείς και ολιγάριθμο άγημα από άνδρες της ΕΛΔΥΚ.

Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Ιωσήφ Χ'' Ιωσήφ, στο Στρόβολο και θα αρχίσει στις 11.00 π.μ.

Σήμερα θα γίνει επίσης ρίψη χαιρετιστήριων βολών με την ανατολή (6.41 π.μ.) και δύση (6.31 μ.μ.) του ηλίου, από το Στρατόπεδο «Χρήστου Σαμάρα» στην Αθαλάσσα.

Το απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 18.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του Ελση Χριστόφια θα δεξιωθούν στο Προεδρικό το Διπλωματικό και Προξενικό Σώμα. Αργότερα, από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 το Προεδρικό ζεύγος θα παραθέσει δεξίωση για το κοινό.

PHILELEFTHEROS.COM.CY

No comments:

Share |