Wednesday, September 10, 2008

Moody's: Προειδοποιεί για υποβαθμίσεις CDOs

Moody's: Προειδοποιεί για υποβαθμίσεις CDOs

Η Moody's Investors Service μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές απόδοσης των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων CDOs(collateralized debt obligations - υποχρεώσεις ενυπόθηκων ομολόγων) που αφορούν εταιρικά χρέη, καθώς εκτιμά ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα πυροδοτήσει αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών.
Η Moody's χαμήλωσε τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές των CDOs που στηρίζονται σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά μοχλευμένα δάνεια, καθώς και σε εταιρικά δάνεια, σε «αρνητικές» από «σταθερές/αρνητικές» προηγουμένως, όπως αναφέρεται σε έκθεση του διεθνούς οίκου για τα διεθνή παράγωγα.

Να σημειωθεί ότι οι χαμηλότερεςπροοπτικές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες υποβάθμισης των αξιολογήσεων για σειρά ομολόγων.

Ένα χρόνο αφότου οι ζημιές από τα subprime δάνεια στις ΗΠΑ οδήγησαν σε κλυδωνισμό τις πιστωτικές αγορές, οι εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με τα υψηλότερα δανειακά κόστη από το 2003.

Επίσης, σε άλλη έκθεσή της η Moody's αύξησε τις προβλέψεις της για αθετήσεις πληρωμών σε εταιρικά ομόλογα στο 12%, σε περίπτωση παρατεταμένης ύφεσης, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 10%.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με την Deutsche Bank οι πωλήσεις CDOs στην Ευρώπη έχουν υποχωρήσει κατά 50%, στα 37 δισ ευρώ σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |