Wednesday, September 10, 2008

LSE: Το λογισμικό δημιούργησε το «χάος»

LSE: Το λογισμικό δημιούργησε το «χάος»


Σε πρόβλημα που εντοπίσθηκε στο λογισμικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών απέδωσε το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) το «χάος» που δημιουργήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους traders να μην έχουν επί επτά ώρες τη δυνατότητα να συνδεθούν με το σύστημα του LSE.

Το σύστημα των συναλλαγών αποκαταστάθηκε νωρίς χθες το πρωί, όμως το LSE έχασε μία από τις σημαντικότερες ημέρες διαπραγμάτευσης στο σύνολο της φετινής χρονιάς. Το τεχνικό πρόβλημα ανέκυψε σε μια εποχή που το LSE δέχεται έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις από την παρουσία νέων χρηματιστηριακών αγορών.

Εκπρόσωπος του LSE διαβεβαίωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως, αρνούμενη τις πληροφορίες ότι σχετιζόταν με τον υψηλό όγκο συναλλαγών που δημιουργήθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος στον απόηχο της εθνικοποίησης των Fannie Mae και Freddie Mac.

Και ο μεγάλος όγκος συναλλαγών ήταν κάτι το προβλεπόμενο τόσο για την αγορά του Λονδίνου όσο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από τη διάσωση των δύο ημικρατικών οργανισμών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |