Wednesday, September 10, 2008

Ζημίες 3,9 δισ. δολ. για τη Lehman Brothers στο γ’ τρίμηνο

Ζημίες 3,9 δισ. δολ. για τη Lehman Brothers στο γ’ τρίμηνο


Ζημίες ύψους 3,9 δισ. δολαρίων, ή 5,62 δολαρίων ανά μετοχή, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers

Η εταιρεία αποκάλυψε πως σκοπεύει να μειώσει το ετήσιο μέρισμά της κατά 93% σε πέντε σεντς ανά μετοχή καθώς και να προχωρήσει σε απόσχιση των παγίων της στον κλάδο του real estate. Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης επενδύσεων.


NAFTEMPORIKI

====================================================

Lehman: Ζημιές 3,9 δισ. δολ. στο τρίμηνο - Δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης

Στα 3,9 δισ. δολάρια ή 5,62 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώνονται οι ζημιές της Lehman Brothers για το τρίτο τρίμηνο. Οι ζημίες ήταν μεγαλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνει κατά 93%, σε 5 λεπτά ανά μετοχή από 68 λεπτά, το μέρισμά της με σκοπό να εξοικονομήσει 450 εκατ. δολάρια ετησίως.Παράλληλα προχωρά σε απόσχιση των παγίων της στον κλάδο του real estate και σε πώληση ποσοστού πλειοψηφίας στο τμήμα διαχείρισης επενδύσεων.

Η εσπευσμένη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της Lehman Brothers σήμερα, ήρθε ως αποτέλεσμα της χθεσινής «κατάρρευσης» της μετοχής της στην αγορά της Νέας Υόρκης (-45%).

Η Lehman, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, διαπραγματεύεται εδώ και καιρό με πιθανούς επενδυτές για την ενίσχυση των κεφαλαίων της και την «αποκατάσταση» των ζημιών ύψους 2,8 δισ. δολαρίων που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο. Τη «βουτιά» της μετοχής κατά 45% χθες (-88% από την αρχή της χρονιάς) προκάλεσε το... ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Korea Development Bank.

Τώρα η Lehman αντιμετωπίζει και την απειλή της υποβάθμισης από τη Standard & Poor's. Ο διεθνής οίκος S&P έχει βαθμολογήσει μεσοπρόθεσμα τη Lehman με Α και μακροπρόθεσμα με Α-1. Mετά τις χθεσινές εξελίξεις εντάθηκαν οι ανησυχίες ότι η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ δε θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται, αφού οι επενδυτές εμφανίζονται απρόθυμοι την ενισχύσουν.

REPORTER.GR

No comments:

Share |