Monday, September 8, 2008

Διακοπή της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Λονδίνου

Διακοπή της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Λονδίνου

Την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προκάλεσε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα πραγματοποίησης και εκκαθάρισης συναλλαγών.
«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το London Stock Exchange και επισημαίνει ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα γίνει με «ελεγχόμενο τρόπο» χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί.

Το σύστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας σχεδόν για δύο ώρες και πρόκειται για τη μεγαλύτερη παύση των τελευταίων οκτώ ετών.

Αναλυτές και επενδυτές σημειώνουν ότι το περιστατικό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε χειρότερη συγκυρία, καθώς σήμερα ο όγκος των συναλλαγών ήταν εξαιρετικά μεγάλος.

Ο δείκτης FTSE 100 έφτασε να κερδίζει σήμερα έως και 3,8% μετά και την είδηση για την κρατικοποίηση των Fannie Mae και Freddie Mac από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2000 το LSE είχε παραμείνει κλειστό για οκτώ ώρες περίπου όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στο London Market Information Link.

REPORTER.GR

No comments:

Share |