Tuesday, September 2, 2008

Βρετανία: Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της αγοράς κατοικίας

Βρετανία: Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της αγοράς κατοικίας

Ένα πακέτο μέτρων, με στόχο τη στήριξη της εγχώριας αγοράς κατοικίας, αποκάλυψε ο σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα, το οποίο αποτυπώνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να «βυθίζεται» όλο και περισσότερο, λόγω των αναταραχών στις πιστωτικές αγορές και του υψηλού κόστους ενέργειας για τους βρετανούς καταναλωτές, το Εργατικό Κόμμα του Μπράουν βρίσκεται πλέον περίπου 20 μονάδες πίσω από το Συντηρητικό στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Οι τιμές κατοικίας στη χώρα εξακολουθούν να καταγράφουν πτώση, ενώ οι εντολές κατάσχεσης κατοικίας στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, το πακέτο μέτρων αναμένεται να βοηθήσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά στις αποπληρωμές των δανείων τους, να μη χάσουν τα σπίτια τους. Επιπλέον, θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση στα προγράμματα κοινωνικής στέγασης.

Στα ανωτέρω σχέδια συμπεριλαμβάνεται επίσης η χορήγηση άτοκων δανείων πενταετούς διάρκειας για ορισμένους νέους δανειολήπτες. Αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν σε «ανθρώπους που χρειάζονται λίγη επιπλέον βοήθεια για να τα καταφέρουν».

Κυβερνητική πηγή αποκάλυψε, σύμφωνα με το Reuters, ότι τα μέτρα θα κοστίσουν περίπου ένα δισ. στερλίνες (1,8 δισ. δολάρια).


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |