Tuesday, September 2, 2008

Ισχυρές απώλειες ύψους 5% για το αργό

Ισχυρές απώλειες ύψους 5% για το αργό

Ισχυρές απώλειες που ξεπέρασαν τα 5 δολάρια το βαρέλι κατέγραψε το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών, μετά την αποφυγή της απειλής του τυφώνα Gustav, ο οποίος εξελίσσεται πλέον σε τροπική καταιγίδα όσο προχωρά προς την ενδοχώρα. Οι παραγωγοί πετρελαίου και τα διυλιστήρια ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τους ελέγχους για τις ζημίες και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σύντομα μετά και την υποβάθμιση του τυφώνα «Gustav» σε τροπική καταιγίδα.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 5%, ή κατά 5,75 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 109,71 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ σημείωσε μικρές απώλειες 0,15% στα 107,30 δολάρια το βαρέλι. Κατά 13% υποχώρησε και η τιμή της βενζίνης στα 2,6690 δολάρια το γαλόνι.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τυφώνας «Gustav» υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και αναμένεται ότι θα εξασθενήσει περαιτέρω εντός της ημέρας καθώς θα συνεχίζει την πορεία του προς το Τέξας,

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στις εγκαταστάσεις της και εκτιμάται ότι τα αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου μέσα σε 3 με 5 ημέρες. Η ConocoPhillips δήλωσε ότι δεν έχει σημαντικές ζημιές στις πλατφόρμες που διατηρεί στην περιοχή.

REPORTER.GR

No comments:

Share |