Tuesday, September 2, 2008

Ηλεκτρικός «μποναμάς» €10 εκ.

Ηλεκτρικός «μποναμάς» €10 εκ.


Μποναμά €10 εκ. σε πέραν από 200 χιλιάδες νοικοκυριά μέσω της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης. Κατά διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης πλαισιωμένος από τον Υπουργό Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη και το διοικητικό συμβούλιο της Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου δήλωσε ότι από το κοινωνικό αυτό μέτρο επωφελούνται οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.

Η μείωση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η ερχόμενου Οκτωβρίου και αφορά δύο βασικές κατηγορίες πολιτών: πρώτο, κατά €3,5 εκ. περίπου στους λήπτες δημοσίων βοηθημάτων στις πολυμελείς και πενταμελείς οικογένειες με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και δεύτερο σε όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά τα οποία έχουν κατανάλωση όχι μεγαλύτερη από 500 κιλοβατώρια το δίμηνο και οι οποίοι θα επωφεληθούν με μείωση 20%. Ο κ. Σταυράκης χαρακτήρισε τα μέτρα στοχευμένα.

Η κυβέρνηση χάρισε μέρισμα ύψους €10 εκ.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε επίσης ότι η ενέργεια αυτή της ΑΗΚ εντάσσεται εν μέρει στα πλαίσια της απόφασης της κυβέρνησης να στηρίξει την ΑΗΚ, μη εισπράττοντας το καθιερωμένο, πλέον, μέρισμα από την Αρχή ύψους €10 εκ. Και για να ευλογήσει τα του οίκου σημείωσε ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε λόγω της ευρωστίας που συνεχίζει να παρουσιάζει η κυπριακή οικονομίας παρά τα διεθνή οικονομικά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης χαιρέτησε την ενέργεια της ΑΗΚ εξηγώντας με τη σειρά ότι το πρώτο μέτρο θα αφορά 40 χιλιάδες δικαιούχους και το δεύτερο 165 χιλ νοικοκυριά και θα είναι της τάξης του 20% και θα αφορά τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθούν μειώσεις και στα τιμολόγια

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ Χάρης Θράσου δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν και μειώσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών ως αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής των καυσίμων.

Και όπως εξηγήθηκε πρακτικά το μέτρο θα εφαρμοσθεί με μια υπεύθυνη δήλωση την οποία θα υπογράφουν οι δικαιούχοι στα γραφεία της Αρχής.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |