Tuesday, September 2, 2008

ASP: Deal €26 εκ. για πώληση UL

ASP: Deal €26 εκ. για πώληση UL


Την πώληση της συμμετοχής στη Universal life στις εταιρείες Photos Photiades Group Ltd και Magnum Investments Ltd έναντι €26 εκ. ανακοίνωσε η Aspis Holdings. Το τίμημα ανά μετοχή για τα 4,9 εκ. μετοχές που κατείχε η ASP ανήλθε στα €5,31.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία αγόρασε τις πλείστες των μετοχών αυτών από τη Marfin Popular Bank το Φεβρουάριο του 2007 (£3 ανά μετοχή) και μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εγγραφούν επ’ ονόματι της. «Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε ότι παρ’ όλο που θεωρεί ότι η επένδυση στη Universal Life ήταν και παραμένει πολύ καλή επένδυση, εν’ όψη καλύτερων επενδυτικών επιλογών τα κεφάλαια που είχαν δεσμευτεί στην εν λόγω αγορά μπορούν να ενεργοποιηθούν αλλού με καλύτερη απόδοση για τους μετόχους», προστίθεται.

Η πώληση των μετοχών δεν επηρεάζει ουσιαστικά τη συνολική κερδοφορία της εταιρείας για το έτος αλλά επηρεάζει θετικά τη ρευστότητα της.

«Με την πιο πάνω πώληση η εταιρεία κλείνει τον κύκλο όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση Universal Life και με τη ρευστότητα που αποκτά προχωρεί πιο δυνατή στις επενδυτικές της δραστηριότητες», τονίζεται.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |