Tuesday, September 9, 2008

Κάτω από τα 104 δολάρια το αργό ενόψει αποφάσεων του ΟΠΕΚ

Κάτω από τα 104 δολάρια το αργό ενόψει αποφάσεων του ΟΠΕΚ

Ολοένα και χαμηλότερα υποχωρεί η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά και την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών και τις δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή είναι ικανή να καλύψει τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί κατά 2,37 δολάρια ή 2,2%, στα 103,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώνεται στα 99,90 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα κατά 1,56 δολάρια ή 1,53%.Σημειώνεται ότιη τιμή του αργού έχει υποχωρήσει κατά 29% από το ιστορικό υψηλό των 147,27 δολαρίων της 11ης Ιουλίου.

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali Al- Naimi δήλωσε κατά την άφιξή του στη Βιέννη για τη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ ότι η αγορά είναι «ισορροπημένη» και τα αποθέματα «αρκετά». Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2007, στον απόηχο της κρατικοποίησης των Fannie Mae και Freddie Mac.

REPORTER.GR

No comments:

Share |