Tuesday, September 9, 2008

Αποσύρει την προσφορά για την Origin η BG Group

Αποσύρει την προσφορά για την Origin η BG Group


Την απόφασή της να αποσύρει την επιθετική προσφορά ύψους 13,5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (10,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ) που έχει καταθέσει για την εξαγορά της Origin Energy, μετά τη συμφωνία που σύναψε αυτή με την ConocoPhillips γνωστοποίησε η BG Group

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία, Φρανκ Τσάπμαν, σημειώνει ότι η αξία της συμφωνίας μεταξύ των Origin και ConocoPhillips, η οποία ανακοινώθηκε χθες, είναι υψηλότερη απ’ ό,τι είναι σε θέση να δικαιολογήσει η BG.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως σκοπεύει να καταβάλει έως και οκτώ δισ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει ποσοστό 50% σε πρότζεκτ φυσικού αερίου που αναπτύσσει η Origin στην Αυστραλία. Η συναλλαγή εμπεριέχει premium περίπου 33% στα αποθέματα της αυστραλιανής εταιρείας, σε σχέση με την προσφορά της BG.

«Η BG αποφάσισε να μην παρατείνει ή βελτιώσει την προσφορά», τονίζει ο Τσάπμαν στην ανακοίνωσή του. Σημειώνεται ότι η βρετανική εταιρεία προσέφερε 15,50 δολάρια Αυστραλίας για κάθε μετοχή της Origin.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |