Tuesday, August 19, 2008

Πρώτο το LSE στις συναλλαγές μετοχών

Πρώτο το LSE στις συναλλαγές μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) ξεπέρασε το Deutsche Borse, αυξάνοντας το μερίδιό του στις συναλλαγές των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς τον Ιούλιο το μερίδιό του ενισχύθηκε στο 20,95%, συγκριτικά με το 18,52% του προηγούμενου μήνα.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η χρηματιστηριακή αγορά Boat με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 18,75% και μόλις στην τρίτη θέση συναντάμε το Deutsche Borse με 14,94%.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο το ποσοστό του γερμανικού χρηματιστηρίου είχε διαμορφωθεί στο 18,94%. Την ίδια στιγμή, το σύστημα συναλλαγών που εδρεύει στο Λονδίνο, Chi-X, εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος από το Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν άρχισε να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα έχει τετραπλασιάσει το μερίδιό του από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό το εν λόγω σύστημα καταλαμβάνει την έβδομη θέση με ποσοστό 4,23%, περιορίζοντας το χάσμα με την ελβετική χρηματιστηριακή αγορά SWX Europe, η οποία έχει μερίδιο 4,7%. Το χρηματιστήριο της Ισπανίας κατέχει την πέμπτη θέση με μερίδιο 4,98%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Icap, Μάικλ Σπένσερ, δήλωσε ότι δεν αναμένεται να προωθήσει μία συγχώνευση με το LSE, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο της χρηματιστηριακής αγοράς του σημείωσε ραγδαία πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο χρόνια ο κύριος Σπένσερ είχε προχωρήσει σε συνομιλίες για τη συγχώνευση των δύο χρηματιστηριακών αγορών έναντι 6 εκατομμυρίων στερλινών. Τώρα όμως η Icap έχει εστιάσει την προσοχή της στην ενίσχυση των συναλλαγών της.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |