Friday, August 1, 2008

General Motors: Ζημίες 15,5 δισ. δολ. στο β' τρίμηνο

General Motors: Ζημίες 15,5 δισ. δολ. στο β' τρίμηνο

Ζημίες ύψους 15,5 δισ. δολαρίων ή 27,33 δολαρίων ανά μετοχή εμφάνισε η Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ General Motors στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων πωλήσεών της στις ΗΠΑ και των μειωμένων τιμών για τα φορτηγά.

Στις ζημίες της συμπεριλαμβάνονται και διαγραφές 1,2 δισ. δολαρίων στην αξία του μεριδίου της εταιρείας στην GMAC.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο στο οποίο η GM ανακοινώνει ζημίες. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε εμφανίσει κέρδη 891 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 18% στα στα 38,2 δισ. δολάρια από 46,7 δισ. δολάρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 2,85 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ υποχώρησαν στους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο κατά 16%.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, οι ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια ή 11,21 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,40 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Όπως αποκάλυψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, τα 1,2 δισ. εκ των ζημιών της αφορούν στη μείωση της αξίας του μεριδίου της στην GMAC. Η τελευταία ανακοίνωσε χθες ζημίες 2,5 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι κερδών 293 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μετοχές της GM υποχώρησαν χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά 2,9% στα 11,07 δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες 56%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |