Friday, August 1, 2008

«Βουτιά» 90% στα κέρδη α΄ τριμήνου της British Airways

«Βουτιά» 90% στα κέρδη α΄ τριμήνου της British Airways

Κάμψη της τάξεως του 90% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της British Airways, του βρετανικού αερομεταφορέα που σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την ισπανική Iberia, μετά την εκτίναξη του κόστους αεροπορικών καυσίμων. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας υποχώρησαν στα 27 εκατ. στερλίνες, ήτοι 54 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο που έληγε στις 30 Ιουνίου, από 274 εκατ. στερλίνες στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 35 εκατ. στερλινών. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 2,8% στα 2,26 δισ. στερλίνες.

«Βρισκόμαστε στο χειρότερο εμπορικό περιβάλλον το οποίο έχει αντιμετωπίσει ποτέ η βιομηχανία», παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Γουίλι Γουόλς, υπογραμμίζοντας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομία, το δραματικό ράλι των τιμών πετρελαίου και η εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπληξαν σημαντικά την κερδοφορία της εταιρίας στο α΄ τρίμηνο.

Παράλληλα, ο CEO της BA εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τη διενέργεια των συνομιλιών με την Iberia, τονίζοντας πως μια συμφωνία θα είναι θετική και για τις δύο εταιρείες, τους μετόχους και τους πελάτες τους. Οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών εντάσσονται στις προσπάθειες που καταβάλουν οι αερομεταφορείς σε παγκόσμιο επίπεδο να περιορίσουν τις δαπάνες τους για αεροσκάφη, συντήρηση και προσωπικό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |