Friday, August 1, 2008

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις τιμές κατοικιών το Μάιο

ΗΠΑ: Νέα πτώση στις τιμές κατοικιών το Μάιο

Στις 23 μονάδες μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών τις μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ κατά το μήνα Μάιο, από τις 25 μονάδες που είχαν διαμορφωθεί τον περσινό Μάιο, εξαιτίας των αυξημένων πλειστηριασμών που έπληξαν την αξία κατοικίας στις περισσότερες αστικές περιοχές των ΗΠΑ.Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν υπερδιπλάσιες, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της κρίσης που μαστίζει την στεγαστική αγορά. Ειδικότερα, ένα σε κάθε 171 νοικοκυριά των ΗΠΑ έχουν λάβει προειδοποιητικό σημείωμα είτε για την εξόφληση του δανείου τους είτε για επικείμενο πλειστηριασμό του σπιτιού.

Η αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα αγγίζει το 121%, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι της τάξεως του 14%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η RealtyTrac.

Περίπου 740.000 κατοικίες βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας κατάσχεσης. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2005 όταν και άρχισε η καταγραφή των στοιχείων.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Σακραμέντο παρατηρείται η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές κατοικιών, αφού φτάνουν στο 31%, ενώ και στο Λας Βέγκας η πτώση αγγίζει το 29,5%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |