Wednesday, August 6, 2008

Η γαλλική Eutelsat ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Hellasat

Η γαλλική Eutelsat ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Hellasat

H γαλλική εταιρεία διαχείρισης δορυφόρων Eutelsat Communication Group S.A. ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Hellasat από τον ΟΤΕ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eutelsat, Giuliano Berreta, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ΟΤΕ [OTEr.AT] πάντως από την πλευρά του δεν σχολίασε επισήμως εάν ενδιαφέρεται για πώληση της θυγατρικής του.


Ο ΟΤΕ δεν έχει εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον του για την πώληση της θυγατρικής του Hellasat.
Ο επικεφαλής της Eutelsat δήλωσε στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ότι η συγκέντρωση μεταξύ των ηγετικών εταιρειών στο χώρο της διαχείρισης δορυφόρων έχει ολοκληρωθεί και ότι απομένουν μόνο «μικρές αγοραστικές ευκαιρίες» στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς αν η Eutelsat θα λάμβανε μέρος σε τέτοιες συμφωνίες, ο Berretta είπε: «Αν υπάρξει ευκαιρία, είναι πιθανό. Για παράδειγμα, ενδιαφερόμαστε για την Hellasat». Πρόσθεσε ότι ο ΟΤΕ ενδέχεται να διαθέσει προς πώληση τη μονάδα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Eutelsat είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης δορυφόρων.

Η Hellasat, θυγατρική του ΟΤΕ, έχει καταθέσει στα μέσα Απριλίου αίτηση για τη χορήγηση άδειας δορυφορικής συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης. Στα σχέδια του Οργανισμού είναι να λανσάρει τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Δηλαδή, μεταξύ άλλων η παροχή ενός -ή στην εξέλιξή του προγράμματος- περισσοτέρων «μπουκέτων» τηλεοπτικών καναλιών μέσω δορυφόρου, υπηρεσία η οποία θα συνδυαστεί με μια σειρά από νέες άλλες όπως π.χ. η τηλεόραση μέσω Ιnternet (IPTV - Internet Protocol TV) αλλά και το δορυφορικό Ιnternet.

H δορυφορική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμό θα υποστηρίζει τη μετάδοση και εκπομπή υψηλής ευκρίνειας (High Definition (ανάλυση 1080 x1920 pixels) δηλαδή τεχνολογία νέας γενιάς. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, επισκέφθηκε χθες τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, όπου και ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός πριν από λίγες ημέρες με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, σχετικά με την ανάπτυξη των δικτύων οπτικών ινών.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |