Wednesday, August 6, 2008

BNP Paribas: Πτώση 34% στα κέρδη β’ τριμήνου

BNP Paribas: Πτώση 34% στα κέρδη β’ τριμήνου

Κάμψη της τάξης του 34% εμφάνισαν τα κέρδη της BNP Paribas στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι διαγραφές σε τίτλους διασφαλισμένους από ασφαλιστές ομολόγων αλλά και οι επισφάλειες για δάνεια αυξήθηκαν.

Πιο συγκριμένα, τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γαλλίας υποχώρησαν στα 1,51 δισ. ευρώ από 2,28 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,52 δισ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Η BNP Paribas προέβη σε διαγραφές και επισφάλειες συνολικού ύψους 542 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, με αποτέλεσμα να εμφανίσει κάμψη της κερδοφορίας της στο τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγραφές της, που συνδέονται με την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου, είναι μέχρι στιγμής μικρότερες από αυτές των ανταγωνιστριών της, Societe Generale και UBS

Όπως αποκάλυψε σήμερα η τράπεζα, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στα τέλη Ιουνίου στο 7,6%, αμετάβλητος συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Όσον αφορά στη μονάδα χρηματιστηριακών συναλλαγών – τη μοναδική μεταξύ των γαλλικών τραπεζών που παραμένει κερδοφόρα φέτος – τα προ φόρων κέρδη της υποχώρησαν στα 523 εκατ. ευρώ από 1,22 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |