Monday, August 25, 2008

ΟΠΕΚ: Αποφασίζει για μείωση της παραγωγής αργού

ΟΠΕΚ: Αποφασίζει για μείωση της παραγωγής αργού

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών ΟΠΕΚ αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου, στο πλαίσιο της επόμενης συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, εάν τα κράτη-μέλη αποφασίσουν ότι η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών θα αποτελέσει μόνιμη μελλοντική πορεία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρες.

Η ρευστότητα που χαρακτηρίζει τις τιμές του αμερικανικού αργού το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πολλά κράτη να πιστεύουν ότι ο διεθνής οργανισμός πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής των επιπέδων παραγωγής.

Παράλληλα, ο κύριος Ραμίρες υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία πιθανότητα, αλλά κανένα κράτος δεν συμφωνεί με την αύξηση της παραγωγής, καθώς υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στις αγορές.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2004, καθώς πυροδοτήθηκαν οι ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων και την εξασθενημένη ζήτηση. Παράλληλα, η ανάκαμψη του δολαρίου ενθάρρυνε τη ρευστοποίηση κερδών, προκαλώντας την πτώση των τιμών στις αγορές εμπορευμάτων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |