Monday, August 25, 2008

Μικρή ανοδος για το αργό

Μικρή ανοδος για το αργό

Με μικρή ανοδο διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την ισχυρότερη πτώση σε διάστημα τριών ετών που σημείωσε την Παρασκευή, αφού η αποκατάσταση της ροής πετρελαίου στον αγωγό της Κασπίας Θάλασσας που είχε κλείσει λόγω φωτιάς από την Τουρκία δε στάθηκε ικανή να κάμψει τις νέες ανησυχίες που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Gustav στην Καραϊβική.
Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 52 cents στις 115,11 μονάδες, ενώ κέρδη 0,43% αποκόμισε και το αντίστοιχο συμβόλαιο τύπου μπρεντ που βρίσκεται στις 113,46 μονάδες.

Σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο των ΗΠΑ, η τροπική καταιγίδα ενδέχεται να εξελιχθεί σε τυφώνα και να πλήξει όλη τη χώρα.

Σημαντική εξέλιξη στις ναυτικές διόδους της Κασπίας ήταν και αυτή της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των επαρχιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας από το ρωσικό κοινοβούλιο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει, ή έστω να διαταράξει τις ισορροπίες σχετικά με τη μεταφορά του «μαύρου χρυσού» μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |