Tuesday, August 26, 2008

Κέρδη αλλά ... περιορισμένα για το αργο

Κέρδη αλλά ... περιορισμένα για το αργο

Με κέρδη ανω του ενός δολαρίου έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, υπό την απειλή του τυφώνα Gustav που κατευθύνεται στον κόλπο του Μεξικό, στις πηγές, δηλαδή, που παρέχουν περισσότερο από το ένα πέμπτο της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου.
Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Οκτωβρίου για το αργό ενισχύθηκε κατά 1% στα 116,27 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας όμως από τα υψηλά ημέρας που αγγιξαν τα 117 δολάρια. Ακόμη με κέρδη ύψους 0,25% έκλεισε και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου μπρεντ που διαμορφώθηκε στα 113,47 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή της βενζίνης ενισχύθηκε κατά 3,1% στα 2,972 δολάρια το γαλόνι.

Ο τυφώνας Gustav κινείται με 145 χλμ την ώρα, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο των ΗΠΑ, ενδέχεται να ενταθεί το φαινόμενο όσο πλησιάζει τον Κόλπο.

Σημαντική εξέλιξη υπέρ της κλιμάκωσης του αργού αποτέλεσε και η αναγνώριση από την πλευρά της Ρωσίας της ανεξαρτησίας των αποσχισθησών περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, γεγονός που γεννά νέες ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

Το αργό, κατά τη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε να υποχωρεί ως και 1,70%, στον απόηχο της υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Tο ευρώ υποχώρησε στο 1,4609 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου, από 1,4754 χθες. Αυτή τη στιγμή περιορίζει τις απώλειες στο 0,8% και στα 1,4642 δολάρια/ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |