Friday, August 29, 2008

Με βδομαδιαία ανοδο το αργό-Στο 7,3% η μηνιαίες απώλειες

Με βδομαδιαία ανοδο το αργό-Στο 7,3% η μηνιαίες απώλειες

Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα το αργό, αφού η απειλή του τυφώνα Gustav επισκιάστηκε από την νέα ενίσχυση του δολαρίου.
Η τιμή συμβολαίου παράδοσης Οκτωβρίου για το αργό υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στα 115,46 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ υποχώρησε κατά 0,4% κλείνοντας στα 112,02 δολάρια το βαρέλι.

Μεικτή εικόνα δίνουν οι μεταβολές μήνα και εβδομάδας για το αργό, αφού η συγκυρία του τυφώνα Gustav, περιόρισε τις μηνιαίες απώλειες. Συγκεκριμένα στο 7,3% ανήλθαν οι απώλειες του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδο μήνα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 0,8%.

Ο Gustav, ο οποίος αναμένεται να είναι ο χειρότερος τυφώνας ακόμα και από τον Κατρίνα, ενώ πορεύεται προς τη Λουιζιάνα την επόμενη εβδομάδα και αν τελικά πλήξει τον Κόλπο του Μεξικού αναμένεται να οδηγήσει σε νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Οι πετρελαιοπαραγωγοί, συμπεριλαμβανομένων των BP και ConocoPhillips εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις τους, οι οποίες παράγουν το 26% της αμερικανικής παραγωγής αργού και το 14% της παραγωγής φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ritterbusch & Associates, James Ritterbusch, εάν ο Gustav πλήξει τις πετρελαιοπηγές, τότε θα περάσουν πολλές εβδομάδες για να επισκευαστούν οι ζημιές και να αποκατασταθεί η παραγωγή.

Ενώ ενδοσυνεδριακά το αργό έφτασε να διαπραγματεύεται κοντά στα 117 δολάρια, η ενίσχυση κατά 0,4% του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οδήγησε σε οριακές απώλειες. Το δολάριο βρίσκεται στα 1,4653 δολάρια/ευρώ, ενώ χθες βρισκόταν στα 1,4706 δολάρια/ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |