Friday, August 29, 2008

Ιαπωνία: Στο 4% ο δείκτης ανεργίας τον Ιούλιο

Ιαπωνία: Στο 4% ο δείκτης ανεργίας τον Ιούλιο

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα από το 2006 διατηρήθηκε η ανεργία στην Ιαπωνία και οι προοπτικές απασχόλησης επιδεινώθηκαν, καταδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές μάλλον δεν θα καταφέρουν να τονώσουν την οικονομία που συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο.

Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 37 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι η ανεργία θα διατηρηθεί στο 4,1%. Ο δείκτης των θέσεων εργασίας ανά αιτούντα υποχώρησε για έκτο μήνα στο 0,89 και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2004, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Η Bank of Japan ανακοίνωσε ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο είναι «δυσκίνητη» για πρώτη φορά σε 10 χρόνια μετά την ετήσια συρρίκνωσή της κατά 2,4% το δεύτερο τρίμηνο. Τα ακριβότερα καύσιμα, τα υλικά και τα προβλήματα στη χρηματοδότηση των εταιρειών του real estate προκάλεσαν την αύξηση των πτωχεύσεων στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Teikoku Databank Ltd. αυτόν τον μήνα.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν 0,5% τον Ιούλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος – την πέμπτη μηνιαία πτώση – όπως ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία. Κατά μέσον όρο 34 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι δαπάνες θα υποχωρούσαν 1,8%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |