Thursday, July 31, 2008

Deutsche Bank: Πτώση κερδών κατά 64% στο β’ τρίμηνο

Deutsche Bank: Πτώση κερδών κατά 64% στο β’ τρίμηνο


Μειωμένα κατά 64% εμφανίστηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι διαγραφές ύψους 2,3 δισ. ευρώ στις οποίες προέβη οδήγησαν σε νέες ζημίες το τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υποχώρησαν στα 649 εκατ. ευρώ ή 1,27 ευρώ ανά μετοχή από 1,78 δισ. ευρώ ή 3,60 ευρώ ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Η κερδοφορία της ξεπέρασε τα 491 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η Deutsche Bank μείωσε την αξία των διασφαλισμένων σε στεγαστικά δάνεια τίτλων, κυρίως των ενυπόθηκων δανείων Alt-A, κατά ένα δισ. ευρώ. Επιπλέον, προέβη σε διαγραφές 530 εκατ. ευρώ σε ενεργητικό διασφαλισμένο από ασφαλιστές ομολόγων καθώς διαγραφές 309 εκατ. ευρώ σε στεγαστικά δάνεια. Οι διαγραφές σε δάνεια για μοχλευμένες εξαγορές ανήλθαν σε 200 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόζεφ Άκερμαν δήλωσε πως «παραμένει επιφυλακτικός» μετά τις προ φόρων ζημίες ύψους 311 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η επενδυτική τράπεζα, ως αποτέλεσμα των ανωτέρω διαγραφών.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί για το υπόλοιπο του 2008», τόνισε ο Άκερμαν, σημειώνοντας ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να διαχειρίζεται αυστηρά τις δαπάνες, τους κινδύνους και τα κεφάλαιά της και να μειώνει την έκθεσή της σε βασικούς τομείς.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν υποχωρήσει φέτος στη Φρανκφούρτη κατά 34%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 31,2 δισ. ευρώ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |